Snoozen toiminta alkoi kuvan kavereiden yhteisestä harrastuksesta. Kuva vuodelta 1998, jota pidetään myös seuran perustamis vuotena.

Aivan alkuaikoina muutama alkuperäisjäsenemme teki ja editoi musiikkia midi- sekä moduli-muodossa. Saattoipa Haiperilta ja Taiskalta ilmestyä joku kivenkova Popcorn-remix kesällä 1998!

Snoozen historia juontaa juurensa vuoteen 1998 jolloin Kymiläisten lapsuudenystävien keskuteen oli levinnyt lähes kaikille PC-tietokoneet sekä Internet. Joillakin PC oli ollut jo vähän pidemmän aikaa talossa. Pelejäkin oli, mutta olisi kiva päästä pelaamaan keskenään ja ennen kaikkea lanittamaan! Alkuvuosina lanipaikaksi vakiintui joko Antti ”Taiska” Tainion tai Kai ”Haiperi” Vuorelan autotallit. Oli ainakin tunnelma kohdallaan!

 

Ennen vuosituhannen alkua osa kaveriporukasta tutustui Half-Lifen modifikaatioon nimeltä Counter-Strike, johon jäätiin nopeasti koukkuun ja että päästiin pelaamaan virallisia ClanBase-matseja, tarvittiin klaani.

Mutta mistä klaanille nimi? Taiskan huoneen kelloradion nappulassa näkyi sana Snooze. No, siinähän se on!

Näin rekisteröitiin ClanBaseen tiimi nimeltä Clan Snooze ja viralliset matsit saattoivat alkaa.

 

Seuraavat vuodet menivät nopeasti autotalli-lanien merkeissä. Menestys klaanilla oli melkoisen vaihtelevaa ja paikkamme vakiintuikin ClanBasessa ns. top1000 sijoitusten tietämille. Nopean alkuinnostuksen jälkeen CS jäi laneilla vähemmälle, ja peleiksi valikoitui muut kiinnostavammat ja enemmän yhteistyötä vaativat pelit.

Vuoden 2008 lopussa alkoi pyöriä ajatus verkkopeliyhdistyksestä ja virallisen yhdistyksen tuomista eduista toiminnassa. Niinpä Clan Snooze virallisti toimintaansa tammikuussa 2009 rekisteröitymällä yhdistykseksi. Nimeksi valittiin Snooze ry.

 

Vuonna 2015 Suomen nuorisoyhteistyö - Allianssi ry on myöntänyt meille Nuori toimia tunnustuksen.

Saatesanoin: Vuonna 1998 toimintansa aloittanut Snooze ry on mahdollistanut yhteisöllisen verkkopelitoiminnan Kotkassa. Ilman yhdistyksen aktiiveja moni nuori olisi jäänyt vailla harrastusmahdollisuuksia ja pelikavereita. Snooze ry:n toiminnasta sekä mukana olevista nuorista ja nuorista aikuisista välittyy myönteinen, aikaansaava, iloinen ja toisista välittävä tunnelma. Usteita kertoja vuodessa järjestettävissä laneissa on todellinen tekemisen meininki. 

Vastaanotimme tunnustuksen Kotkan Kaupungintalolla syksyllä 2015.

          

 

Nykyisin järjestämme Kotkan nuorisotoimen järjestämissä tiloissa 4 lanitapahtumaa vuodessa. Paikkoja tapahtumissa on 40, mutta pyrimme aina tarjoamaan paikan kaikille halukkaille!